Triodos Bank

Terug

Wat is beleggen voor mensen?

Of je nou een index volgt of zelf je koers bepaalt, beleggen blijft beleggen. Veel duurzame fondsen doen het de afgelopen jaren erg goed en leveren meer rendement op dan sparen. Dit biedt natuurlijk geen zekerheid voor de toekomst. Zeker is wel dat je met jouw geld iets kan laten groeien dat je belangrijk vindt. Wil je op een menselijke manier beleggen, dan hebben we een paar vuistregels die je kunnen helpen.

1 Investeer in dingen die bestaan
Een simpele regel: investeer in dingen die echt bestaan en waarde toevoegen. Die je begrijpt en belangrijk vindt. In plaats van abstracte financiële producten.

2 Laat je niet afschrikken door beleggerspraat
Beleggen hoeft niet ingewikkeld te zijn. Wij helpen je graag om inzichtelijk te maken wat er met je geld gebeurt.

3 Luister wél naar je emoties
Schakel je emoties uit; dat is standaard beleggingsadvies. Maar soms zijn emoties wel goede raadgevers. Mensen zijn geen machines. We hebben waarden, idealen en dromen, die richting kunnen geven aan je beleggingskeuzes. Beleg in wat je belangrijk vindt. En maak dat tot een succes.

4 Leer je gezond verstand waarderen
Om een goed rendement te halen, heb je vaak geen ingewikkelde rekenmodellen nodig. Door te investeren in duurzame fondsen kan je zorgen voor blijvende waarde. Dat is niet alleen idealistisch, maar ook je verstand gebruiken.

  1. Meer weten?
    Op onze site vind je meer informatie over hoe jij kan beginnen met duurzaam beleggen.

Wil je meer weten over de mensen achter duurzaam beleggen? Lees hier op ons blog De Kleur van Geld meer over: